gastenboek

122 berichten, 13 pagina's 
«  10  11  » 
06-07-2011
Geplaatst door: Hedwig

kweek

Hoi Guy,

Na een tijdje terug wat nieuws....al is het
ook niet schitterend !!!
Ik hoor van zowat alle bevriende kwekers dat het een rampseizoen is.
De klachten die ik in uw gastenboek kan waarnemen zijn ook de klachten van iedereen : onbevruchte eitjes, niet meer voederen, de jongen achterlaten, zelfs na 10 dagen....nesten van 6 eitjes maar de helft is maar bevrucht...bij ons ook regelmatig de poten afbijten van de jongen zelfs van ongeringde !!
Ik denk niet dat onze vrienden-kwekers de schuld bij zichzelf moeten zoeken maar dat het met omstandigheden te maken heeft die wij niet kunnen weten of niet kunnen inschatten, het is absoluut niet normaal dat IEDEREEN dezelfde klachten heeft.
Wat wel markant is : de meeste goede broedkoppels van 2010 doen het dit jaar ook niet slecht maar toch minder....
overzicht : Noordse goudvinken- momenteel 21 die uitvliegen, nog 9 die nog in het nest liggen + nog een 15-tal bebroede eitjes.
Kleine goudvinken- momenteel 9 jongen uit één koppel en daar zal nog een 3de nest bijkomen (is wel een superkoppel van 5 jaar oud)
Distelvinken : 4 jongen....slecht dus !

Wel een goede vinkenkweek gehad : 15 jongen uit 2 koppels

Verder nog wat barmsijzen en gewone sijzen, relatief veel groenlingen en enkele cini's.
Een vriend-kweker (distelvinken) heeft dit jaar reeds 75 jongen...die kan niet klagen.

Dit was het zowat.....ik denk dat het voor de goud-en distelvinken een jaar wordt om vlug te vergeten maar zeker niet om de moed erbij te verliezen !!

05-07-2011
Geplaatst door: baelen antoine

gouvinken apart steken

beste.
op de leeftijd van 30 dagen worden mijn jonge goudvinken apart gestoken, naar mijn mening eten ze niet voldoende, veel pinkies en bufalos geven is zeker niet goed ( te zwaare kost ) hoe of met wat kan ik ze beter voederen, dank bij voorbaat.
Antoine

02-07-2011
Geplaatst door: wim sterken

goudvinken kweek

ik heb twee koppels goudvinken

en elk koppel heeft drie keer

gebroed maar de jongen gaan

met 5 dagen dood wat doe ik

verkeert ik heb de manen arpart

zitten ik geeft buffel worm en pikkie

meel wormen het heb het zaad wel

weg gepakt en tot gaan ze dood

kun u mij daar bij helpen

dank u

28-06-2011
Geplaatst door: roland van den driessche

goudvinken

hallo ik ben kweker van goudvinken maar heb een probleem ze laten hun jongen liggen ze geven ze geen eten is er een oplossing voor
kun je me raad geven
mvg roland

14-06-2011
Geplaatst door: Paul Huurman

goudvinken

Hallo Guy,

Ik heb een probleem met het uit het nest gooien van geringde jongen. Ik doe ventielslang om de ring, maar dit helpt niet. Zijn er andere methoden?
Groet,
Paul

11-06-2011
Geplaatst door: baelen antoine

site

Beste, langs deze weg dank voor de mooie leerzaame site over uw vogels, ik ben 58 jaar en kweek reeds vogels van mijn veertiende. Het mooie aan het kweken van vogels is dat men nooit voleerd is, geen twee jaren zijn gelijk,veel geluk moet men hebben en zeer veel geduld.kweken van vogels is vallen en opstaan,dit wilde ik graag eens kwijt.
Antoine

07-06-2011
Geplaatst door: Danny Apers

Goudvinken

Hey Guy bedankt voor de tips voor het kweken van goudvinken ik heb van de drie koppels die ik van je heb gekocht 12 jongen op stok.
1 koppel aan het broeden op 7 eieren.
2 koppel 2 ei gelegd.
3 koppel 1 ei gelegd.
Het voederen van de jongen loopt heel goed met de pellets c 19 vochtig gemaakt en dan in snoepbakje ze eten snel alleen.
Ik had maar op 4 of 5 jongen gerekend om dat het een paar jaar geleden ook niet was gelukt had ik maar 10 ringen besteld ik heb nog twee ringen van een bevriend kweker gekregen.
Ik volg je kweek verslag op de voet .
Mvg Danny

28-05-2011
Geplaatst door: jean-marc

Siberische Distels

Hallo,

Van de 6 koppels hebben er tot op heden nog maar 2 koppels eieren gelegd. Daarvan heb ik 7 jongen. 3 jongen die uitvliegen en 4 jongen pas gekipt. 1 koppel is bezig met de 2de ronde eieren te leggen. Daarnaast heb ik nu weer 2 koppels die vol nest hebben. verwacht de eerste dagen eieren.
Ik heb gehoord dat er nogal veel kwekers zijn met slechte eieren......

groeten,

Jean-Marc

27-05-2011
Geplaatst door: Bob

Goudvink man laat pop net uitgevlogen jong niet vo

Hallo,

Met veel interesse lees ik regelmatig jouw site. Veel nuttige info heb ik er uit kunnen halen.

Ik zit met een probleem. Ik heb voor het eerst 2 jongen goudvinken uitvliegen. Hoewel de man de jong in het nest netjes meevoerde laat hij nu de eerste dag dat de jong uit zijn gevlogen niet of nauwelijks voeren door de pop. Hij vliegt steeds achter de pop aan als deze de jong gaat zoeken om te voeren. Hij valt zelfs de jong aan als de pop hen wil voeren waarna de pop verschrikt wegvliegt.

Ik heb de man nu apart gezet.
Wat kan ik het beste doen ? Jouw advies graag ? De man moest ij tijdens het broeden van de pop ook al apart zetten omdat deze de pop pikte.
Kan de pop de klus alleen klaren ? Pop zit nog niet op eieren maar is wel bezig met inspectie van een nieuw nest.

Dank je voor uw hulp.

Gr. Bob

27-05-2011
Geplaatst door: bert halmingh

goudvinken ruig in de veren

hallo

momenteel heb ik een koppel goudvinken erg ruig in de veren,de pop is ook wat kaal aan het worden onder de vleugels,wie wat wat dit is en wat te doen.

mvg bert